Volg Stadsbos013

Image Alt

Obstacle Run en NK Highland Games

Obstacle Run en NK Highland Games

Obstacle Run en NK Highland Games

Na een succes in 2017 zijn de Highlanders weer terug in Tilburg. ‘Obstacle World the Highland Edition’ is er klaar voor. In het weekend van zaterdag en zondag, 16 en 17 juni is het Tilburgse Stadsbos013 volledig in Schotse sferen gehuld. Met de Obstacle Run en het NK Highland Games als blikvangers is er voor het publiek voldoende te beleven voor een hele dag vertier.

Obstacle Run

Het centrum van het spektakel wordt gevormd door de Edinburg Arena, waar elk half uur een ‘clan’ vertrekt. Nadat de Clan Leader iedereen heeft klaargestoomd begint de strijd tegen de elementen. Hiervoor is een route van 12 kilometer met meer dan 35 obstakels uitgezet.

De finish en diverse obstakels bevinden zich in de directe nabijheid van de start: hier kan het publiek de uitgeputte warriors aanmoedigen terwijl ze aan de gave hordes beginnen: Farmerswalk, Brave Heart Ramp, Sky Bridge en als grote finale: Urguhart Castle.

Kom in Kilt of huur er een en laat je Schminken in de Brave Heart War Shop.

Route door Stadsbos013 en terrein Landgoed De Groene Kamer

De route van deze obstakelrun loopt vanuit Landgoed De Groene Kamer, langs de Oude Leij en gaat de bossen van het Stadsbos013 in. De Game Arena (evenemententerrein) is ingericht op het terrein van Landgoed De Groene Kamer, een landgoed nieuwe stijl in ontwikkeling.

NK Highland games

Op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur brandt de titelstrijd ‘Sterkste Strijder van de Highland Edition’ los. Zo’n 30 krachtpatsers nemen het tegen elkaar op bij oeroude Schotse onderdelen: Caber Toss (paalwerpen), Steenwerpen (kogelstoten), Gewichtwerpen, Hooggooien en Hammer Throw (hamerslingeren). De presentatie is in handen van Wout Zijlstra, de voormalige ‘Sterkste man van Nederland’.

Vermaak & plezier

Kom kijken naar al die sportieve activiteiten en doe jezelf tegoed aan één van de verschillende bieren, een Highland Burger en genieten van gezellige muziek en de Irish Band. De kleintjes kunnen zich laten schminken tot echte Braveheart Warriors en klauteren in de Obstacle Box.

‘Be rough, be tough, be a clan’s man!!’

Wanneer: zaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 10.00 – 16.00 uur

Waar: Landgoed De Groene Kamer

Klik hier voor de laatste informatie.