Volg Stadsbos013

Image Alt

Qigong en voeding in Stadsbos013 Zuid-West

Qigong en voeding in Stadsbos013 Zuid-West

Qigong en voeding in Stadsbos013 Zuid-West

Bij een gezonde leefstijl hoort zowel beweging als voeding. Dit wisten de Chinezen al ver voor Christus. Zij keken naar de natuur en ontwikkelde op basis van de veranderende seizoenen de leer van de Vijf Elementen.

De workshop “Natuur, voeding en bewegen” wordt gegeven door Louis Bezems en Brigitte Vogel van ZIN energie & beweging.

Ontspannen bewegen en voeding staan hierin centraal. Maak kennis met de 5 elementen en ervaar wat de natuur je te bieden heeft!

– Ontspannen buiten bewegen met Qigong
Deze bewegingen staan bekend om hun heilzame werking op lichaam en geest. Het zorgt voor soepele spieren en gewrichten, verbetert de toevoer van zuurstof energie en warmte, versterkt je weerstand en orgaanfuncties. Het heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en geeft een blij en ontspannen gevoel. De oefeningen zijn geschikt voor jong en oud. Zorg voor kleding en schoenen die lekker zitten en waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

– Lezing ‘Gezond met de 5 elementen’
De 5 elementenleer geeft je inzicht in de natuur, opbouw en samenspel van jouw energie. Deze oude kennis is de basis voor de Traditionele Chinese geneeskunde en kent opvallend veel overeenkomsten met oud Hollandse wijsheden. Een voorbeeld: bitter in de mond maakt het hart gezond. Een andere waardevolle blik op gezondheid!

– 5 elementen lunch
Ervaren kok Louis Bezems bereidt een smakelijke en voedzame lunch. Deze lunch is samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten uit de streek. Graag laat hij je ervaren hoe het is om jezelf met aandacht te voeden.

Meer informatie
Datum:
zondag 17 juli 10.00-15.00 uur
Locatie: Stadsbos013 Zuid-West, Nieuwelijn 3, 5032 PB Tilburg

Contactpersonen: Marianne Bezems-Moes & Gerry Moes 
Kosten: € 45,- p.p. (all-in) 
Telefoonnummer: 06-28371006
Inschrijven: m.bezems@gmail.com
Website